top of page
Search
  • Admin

Prednosti korištenja nodularnih (kvržičnih) bakterija


Simbiotske bakterije koje fiksiraju dušik (N) vežu se uz korijenove dlačice biljaka domaćina, gdje se razmnožavaju i potiču stvaranje nodula (kvržica) korijena, povećanje biljnih stanica i bakterija je u simbiotskoj vezi.Unutar nodula, bakterije pretvaraju slobodni dušik (N) u amonijak (NH3), koji biljka domaćin koristi za svoj rast i razvoj. Kako bi se osiguralo formiranje nodula i optimalan rast biljaka, sjeme se obično cijepi komercijalnim kulturama odgovarajuće vrste Rhizobium, osobito na tlima siromašnima ili u kojima nedostaje potrebna bakterija. Osim cijepljenja moguće je korijenskom kupkom ili zalijevanjem biljaka i tla u korijen unijeti nodularne bakterije.

Biootisak mikoriza sadrži mikorizne gljive, kao i nodularne bakterije te korištenjem pripravka biljci je omogućena potpuna ishrana prirodnim putem - bez dodavanja dodatnih gnojiva, nesmetan rast te zaštićenost od patogena (štetnika) kao i bolja otpornost na nepovoljne vremenske uvjete.

Biootisak mikorizu možete naručiti na: https://www.biootisak.com/product-page/biootisak-mikoriza-0-5-kg

651 views0 comments

Recent Posts

See All

Već dugo se u Hrvatskoj ne pamti najezda lisnih uši ovih razmjera. Tim povodom u nekoliko koraka objašnjavamo kako se našim proizvodima obraniti od lisnih uši. Danas koristimo mnoge sintetičke proizvo

bottom of page